نورپردازی خوب (بخش چهارم)

گران نخرید
فرض کنید برای نورپردازی پروژه شما دو شرکت قیمت می دهند . شرکتA مبلغ 10هزار دلار را پیشنهاد می دهد و شرکت B مبلغ 50 هزار دلار را . بدون بررسی دقیق ادوات کدام را انتخاب می کنید ؟ طبیعی است، شرکت A
تفاوت قیمت بین دو شرکت خیلی بالاست یا شرکت B گران فروش است و شما رو بانک شخصی اش میبیند و به علت اینکه نمیتواند در بازار رقابت کند بزودی ورشکست خواهد شد . ولی اگر شرکت B سالیان متمادی است که دارد کار میکند و در بزرگترین پروژه هایی که می شناسید نورپردازی کرده است و سالهاست که پروژه هایش هر شب روشن می باشد ، پس شرکتA دارد جنس بی کیفیت به شما میفروشد به همراه یک نصب فاجعه .
در اینجا مراقب یک فریب باشید و پیشنهاد را فقط از روی قیمت قرارداد انتخاب نکنید . مبلغی که شما برای نورپردازی پرداخت می کنید فقط مبلغ قرارداد نصب و فروش نیست که در ابتدا می پردازید بلکه مابقی آن هزینه های پنهانی است که در طول چند سال بتدریج پرداخت می کنید . هزینه هایی چون برق مصرفی ، هزینه دوباره کاری نصب ادوات ، هزینه حاصل از طول عمر کم ادوات ، هزینه استهلاک زیر ساختها ، هزینه استاندارد سازی زیرساختهای غیر استاندارد ، خسارت های مالی و حیثیتی عدم حصول از نتیجه مطلوب و هزینه های نورپردازی مجدد. برای فهم بهتر شما این هزینه ها رو در قالب شکل زیر بصورت کوه یخ نمایش داده ام .
شما فقط قسمت بیرون از آب کوه یخ را میبینید که در اینجا منظور همان هزینه های آشکار یا قیمت قراردادهای فروش و نصب ادوات است . قسمت بزرگتر کوه یخ در زیر آب و خارج از دید شماست و من با این مثال چشم شما را به این هزینه های مخفی و بسیار جدی باز می کنم . شاید نبینیدشان ولی وجود دارند و کار شما به حداقل رساندن این هزینه هاست با انتخاب درست شرکت نورپردازی . در این مثال هزینه کامل نورپردازی در ظرف 5 سال محاسبه گردیده است . اگر شرکت A را انتخاب کنید در هنگام عقد قرارداد 10 هزار دلار می پردازید و 215 هزار دلار هم در 5 سال آینده که مجموعا 225 هزار دلار می شود یعنی 45 هزار دلار به ازای هرسال . برای شرکت B درابتدا شما 50 هزار دلار می پردازید و 29 هزار دلار در ظرف 5 سال آینده پرداخت می کنید که مجموع آن می شود 79 هزار دلار یعنی حدود 16 هزار دلار به ازای هر سال .
حالا به سوال اول این بخش برمی گردم . با این اطلاعات کدام شرکت را انتخاب می کنید ؟ مطمئنا هر عقل سلیمی شرکت B را انتخاب می کند چرا که اگر شرکت A را انتخاب کنید 215 هزار دلار پولتان را سوزانده اید، و هم یک نورپردازی افتضاح را باید چند سال تجربه کنید . شرکت A سه برابر گرانتر از شرکت B است . در انتها هزینه فشارعصبی و شکایت از شرکت A و مدت زمان رسیدگی به آنرا نیز به لیست هزینه هایتان اضافه کنید . پس لطفا گران نخرید .
زمان طلاست ، به موقع تصمیم بگیرید: بهترین زمان جهت دعوت از یک شرکت نورپردازی، آغاز عملیات نازک سازی چه در فضای داخلی و چه در نمای بیرونی است. از دیگر سوی باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب ، هماهنگی و تفاهم قابل قبولی بین تیم های معماری و نورپردازی حاصل شود .
چقدر هزینه کنیم ؟
اینکه باید برای نورپردازی پروژه تان به یک عدد منطقی برسید حتما ذهن شما را مشغول کرده است . اینکه چقدر باید هزینه کنید تا با یک رقم مناسب به یک نورپردازی زیبا و استاندارد برسید ؟ راه حل ساده و دقیقی را به شما میگویم . پروژه ای شبیه پروژه خودتان را که با استاندارد بالا به زیبایی نورپردازی شده پیدا کنید و قیمت اجرای آنرا بپرسید و اگر مدت زمانی از اجرای آن گذشته ، با احتساب تورم سالیانه و استفاده از ادوات نوری جدیدتر در صورت لزوم ، به قیمت واقعی نورپردازی پروژه تان خواهید رسید .
انتخاب درست نورپرداز ( روی بازنده شرط بندی نکنید )
شاید مهمترین بخش کار شما انتخاب یک نورپرداز درجه یک و کار بلد برای نورپردازی پروژه تان است تا با خیالی راحت کار را به او بسپارید و نتیجه کار برایتان لذت بخش باشد . اما چگونه ؟
- از تجربه کار فرماهای موفق استفاده کنید ، ببینید برای پروژه های موفقشان با چه شرکتی کار کرده اند . آنها هم مانند شما افرادی بسیار با هوش هستند ، اقتصادی فکر می کنند ، برای آینده پروژه شان نگران هستند ، شرکتهای زیادی را مطمئنا بررسی کرده اند و وقت و هزینه زیادی را بابت این انتخاب درست پردخت کرده اند . پس شما هم انتخاب آنان را انتخاب کنید تا هم در زمان و هم هزینه صرفه جویی کنید و مهم تر اینکه خیالتان راحت است چون روی برنده شرط بسته اید .
- یک نورپرداز موفق حتما باید دارای تحصیلات بالای نورپردازی باشد به همراه حداقل 15 سال سابقه کار حرفه ای .
- یک نورپرداز حرفه باید در فاز طراحی اقدام به برگزاری جلساتی با کارفرما و آرشیتکت پروژه جهت نزدیک کردن دیدگاهها و نیز لحاظ کردن ملاحظات کارفرما و آرشیتکت در طراحی نورپردازی پروژه نماید بدون اینکه از معیارهای علمی نورپردازی فاصله بگیرد . در فاز نصب و اجرا هم باید جهت تهیه نقشه های اجرایی ، زمانبندی پروسه نصب و هماهنگی با سایر بخشها جلساتی منظم را با مجری نما ، بخش فنی ، برق و ناظر فنی پروژه برگزار کند .
- یک نورپرداز حرفه ای براحتی به شما ( نه ) می گوید . یعنی اگر برای اجرای نورپردازی قسمتی از پروژه تان ، طرحی مدنظرتان است که بدون آنکه بدانید اجرای آن در پایان به ضرر پروژه تان تمام شود ، نورپرداز حرفه ای با ذکر دلایل علمی ، مخالفت خود را اعلام می کند . اگر اصرار کنید باز هم مخالفت می کند چون اجرای این کار هم اعتبار پروژه شما را لکه دار می کند و هم اعتبار حرفه ای او را .
- ببینید کدام پروژه ها بالای 5 سال است که هر شب روشن هستند بدون اینکه در کیفیت نورپردازیشان خدشه ای وارد شود ؟ شرکت نورپرداز این پروژه ها را با یک جستجوی کوتاه در اینترنت بیابید و با آنان جلسه بگذارید و انتخابهای دیگر را فراموش کنید . همچنین در صورت لزوم می توانید میزان رضایت کارفرما های این پروژه ها را از شرکت نورپردازی جویا شوید .
- شرکت نورپردازی
- نورپردازی
- نورپردازی نمای ساختمان
- نورپردازی بیرونی ساختمان
- طراحی نور
- نورپردازی مدرن
- طراحی نورپردازی
- خدمات نورپردازی ساختمان
- اجرای نورپردازی
- نورپردازی حرفه ای
- نورپردازی ساختمان
- خدمات نورپردازی
- ساختمان لوکس
- شرکت های فعال در زمینه نورپردازی
- شرکت های نور پردازی در تهران
- شرکت طراحی نور
- مهندسی نور