

شرکت نورپردازی RGE
حسن بهادری
تهران، اندرزگو
فرزاد دلیری
برج بام سنتر (بام مرکزی اندرزگو)، بنایی با طراحی معماری خاص، واقع شده در خیابان اندرزگو است که با تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و مدرن کوشیده تا سازهای تندیس مانند را خلق نماید. طراحی این برج توسط فرزاد دلیری صورت گرفته و اجرای آن بعهده گروه بام میباشد. در حقیقت معماری این برج تلفیقی از دو الگو واره مشخص است که اولی ریشه در تاریخ معماری ایران (کهن الگو - Arc Type) داشته و دیگری با بهرهگیری از سمبل یا تندیس گون بودن آن، ریشه در دورهی معماری مدرن متاخر (Late Modern) اروپا و امریکا دارد.
نورپردازی برج بام سنتر اندرزگو توسط شرکت نورپردازی RGE صورت پذیرفته است. نتیجه نهایی نورپردازی این سازه، پروژهای است که دارای الگوی متمرکز درون گراست که در عین درونگرایی مقاطعی از بخشهای میانی آن به سوی شهر گشایش مییابد تا نیاز یک فضای اداری که ارتباط بصری با محیط سبز اطراف (شهر) است را جوابگو باشد. تیم تحقیق و توسعه RGE منابع نوری اختصاصی را برای این پروژه طراحی و تولید نمود تا بتواند تلالو آتش بر روی دیوار را به بهترین نحو ممکنه شبیهسازی نماید.
حسن بهادری، طراح نور این پروژه میگوید: "با توجه به ارتفاع بالای سازه نسبت به محیط اطرافش، نمایش تندیس گون بودن اثر در الویت نخست نورپردازی قرار داشت، از این رو ابتدا فرم نمادین اثر از طریق استفاده از ریتمها و چیدمان سمبلیک طبقات و چرخش آنها نسبت به یک محور مشخص شکل داده میشود و سپس با ایجاد یک ساختار فرمی، که بتواند حیاط مرکزی را حول خویش به چرخش در بیاورد، الگوی یک اثر سنتی را در ذهن بازدیدکننده ایجاد خواهد کرد. سیرکولاسیون اصلی پروژه درست در امتداد حیاط میانی اثر جای گرفته است تا نه تنها برنامه پلنینگ شفافتری را به کاربر فضا دهد، بلکه امتداد پرسپکتیو بصری را نیز به سمت شهر بگشاید. "
در نورپردازی برج بام سنتر اندرزگو، برای رنگ زمینه عمومی که کلیت نورپردازی آن را باز تعریف میکند، از رنگ آبی با طول موج 460 نانومتر که بر روی صفحات سفید استفاده شده است تا فرم معماری را در جهت منفی تحت الشعاع خویش قرار ندهد. استفاده از پرتوهای نور سفید گرم بروی لایههای درونی شفاف پوسته که کمپوزیسیون نوری بسیار جذابی برای محیط اطراف منتشر ساخته است. همچنین روشنایی Up light ستونهای شفاف استیل با منابع نوری اختصاصی برای شبیه ساز شعلههای نارنجی رنگ، به عنوان رنگ مکمل در کنار صفحههای آبی رنگ، حس زندگی و حیات را در بخشهایی در اثر تداعی میکند. تمامی منابع نوری که بر روی نما نصب شده که تابش Indirect lighting را بر عهده داشتند، توسط شیدرهای همرنگ فلاشینگ نما از دید عموم پنهان شدهاند.