

شرکت نورپردازی RGE
حسن بهادری
تهران، الهیه
امیر خوانساری
ساختمان اداری تجاری نگین الهیه توسط گروه معماری ریتم و به طراحی امیر خوانساری، در زمینی با زیربنای 5000 متر در 13 طبقه (4 طبقه زیر زمین) در خیابان شریعتی تهران واقع است. این ساختمان به لحاظ کاربری شامل دو بخش اداری، تجاری تقسیم شده است که آرشیتکت این پروژه، معماری متفاوتی را برای هر بخش در نظر گرفته است. معماری نمای بخش اداری در یک سمت بهصورت صلب و تیره همراه با قابهای چوبی است و از سمت دیگر شاهد نمایی چوبی همراه با قابهای مشکی هستیم. قابهای مشکی، عمودی بوده و برای ایجاد اعتدال در نما از بندهای افقی در میان ستونهای عمودی بهره گرفته شده است و ترکیبی از تضاد در بافت و متریال را به نمایش گذارده است.
نورپردازی نگین الهیه توسط شرکت نورپردازی RGE صورت پذیرفته است. هدف از نورپردازی این ساختمان، انطباق طراحی نورپردازی با معماری نمای ساختمان به بهترین نحو ممکن بوده است بصورتی که جزئیات معماری نمایان گردد. حسن بهادری، طراح نور، در خصوص نورپردازی نگین الهیه میگوید: "هنگام مشاهده نما این سازه در شب، از منظر جنوب به شمال، ناظر با نقاط نوری نامنظم در نمای تاریک و صلب مواجه میشود که به زیبایی سوسو میزنند. "
در اجرای نورپردازی این پروژه، منابع نوری "فیبر نوری" در لوورهای تیره تعبیه شدهاند و مجهز به غلاف تیره هستند تا در طول روز جلوهای نداشته باشند. همچنین سر این منابع نوری فیبر نوری با روکش Anti UV پوشانده شده است تا در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مرور زمان زرد نشوند. با استفاده از یک ایده ابتکاری، طرح Up-lighting اجرا شده بروی دیوار چوبی نمای تجاری تماما توسط وال واشرهای کاستومایز شده در واحد تحقیق و توسعه RGE، انجام پذیرفته است. این منابع وال واشر توسط یک سیستم کنترل کننده مرکزی به گونهای تنظیم شدهاند که گویی این قسمت چوبی توسط شعلههای آتش روشن میشود که زیبایی بافت چوبی را آشکارتر میکند. آزمایشهای متعددی برای شبیهسازی نزدیکترین حالت شعله روی سطح چوبی نما انجام شد و منابع نور به گونهای تعبیه شدهاند که بهترین شبیهسازی شده از شکل شعله را بر روی دیوار نشان میدهند.